Odovzdali ceny BVS za najlepšie záverečné bakalárske a diplomové práce 2012

11.09.2012 Bratislava

Bratislava 11. septembra (TASR) - Dnes odovzdali v Bratislave diplomy a finančné ocenenie víťazom súťaže o Cenu Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) za najlepšiu záverečnú bakalársku a diplomovú prácu v oblasti vodárenstva a vodného hospodárstva.

Hodnotiaca komisia posudzovala v čase od 1. do 27. augusta 2012 spolu jedenásť záverečných prác v dvoch súťažných kategóriách. Z toho boli 4 záverečné bakalárske práce a 7 diplomových prác.

Najviac - 7 záverečných prác prihlásili zo Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave, ďalšie vypracovali na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach a Technickej univerzite (TU) v Košiciach.

Najlepšiu záverečnú bakalársku prácu vypracoval Bc. Martin Maršalko z TU v Košiciach na tému "Využitie dažďovej vody pre potreby rodinného domu". Druhé miesto v kategórii bakalárskych prác získal Lukáš Hrdlička z STU v Bratislave - Fakulty chemickej a potravinárskej technológie a tretiu priečku obsadila Bc. Anna Dominiková takisto z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave s prácou na tému - Arzén vo vodách a metódy jeho odstránenia.

V kategórii diplomových prác prvé miesto získala Ing. Katarína Vranaiová z Fakulty baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií TU v Košiciach. Pripravila prácu s názvom Návrh riešenia odvádzania a čistenia komunálnych odpadových vôd v obciach s počtom obyvateľov do dvoch tisíc. Druhé miesto v tejto kategórii obsadil Ing. Michal Béder zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave, ktorý sa venoval téme - Hydraulické posúdenie kapacity zberača C stokovej siete mesta Bratislava. Ako tretia sa umiestnila Ing. Monika Macurová zo Stavebnej fakulty TU v Košiciach s diplomovou prácou na tému - Hospodárenie s dažďovou vodou v urbanizovaných územiach.

Uvedení šiesti autori najlepších záverečných prác - bakalárskych a diplomových - získali diplomy a finančné ocenenia v celkovej hodnote 2 100 eur.

Súťaž bola vyhlásená v rámci Modrej školy - vzdelávacieho programu BVS pre deti a mládež.
 

Vyberte región